söndag 18 maj 2014

Havrekakor

     Det blev inte så många för mig, men jag gjorde ganska stora och halv-sats, fick tyvärr inte till någon superbra bild men den duger iallafall.



Ingredienser:
200 g smör/margarin, rumstempererat
2 dl strösocker
6 dl havregryn
3 dl vetemjöl
1 tsk hjorthornssalt eller 2 tsk bakpulver

Gör så här:


  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Blanda smör och socker med händerna.
  3. Blanda sedan i resten av ingredienserna med händerna.
  4. Rulla ut degen och dela den i 40 delar, eller gör som jag gjorde; ta en liten del av degen och rulla ihop den till en liten boll och tryck ut den på plåten med hjälp av en gaffel.
  5. Sätt in i ugnen och grädda i ca 10-12 min. Håll koll några minuter innan så att de inte bränns.
  6. Ta ut ur ugnen och låt kakorna svalna och stelna innan du lägger dem i en burk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar